Sociala samhällsengagemang fick sättas på paus

Årets samhällsengagemang fick ett helt nytt blickfång när covid-19 slog till och gjorde evenemang och närkontakt bland många människor omöjligt. Fokus landade istället på att arbeta med att säkra miljön för både förare och resenärer på våra vagnar.

I juni, när första etappen av Ringödepån stod klar för invigning, valde vi istället för att slå på stora trumman, att låta vår VD stiga upp i ottan för att möta upp den första vagnen som lämnade depån kl 04:28. Det var spårvagnsföraren Claes-Göran Bark, som var först att passera grindarna och han fick även äran att klippa bandet som markerade öppningen av den första etappen. Hela depån beräknas vara färdig kring årsskiftet 2023–2024.

Den planerade visningen för allmänheten av vår nya spårvagnsmodell, M33, har fått flyttas fram. Samma sak gäller för den årliga utdelningen av kulturpriset. En vinnare är utsedd men vi sparar avslöjandet till nästa år och presenterar då pristagarna för både 2020 och 2021 vid samma tillfälle.

Även julklappsvagnen med sin insamling till behövande tog sig andra former, utan inlåning av en gammal spårvagn från oss, men vi är glada att vi även i år kunnat bidra med en gåva till Stadsmissionen.