Hoppa till huvudinnehåll

Människan utan bostad

Vi har tillsammans med Stadsmissionen startat initiativet Människan Utan Bostad. Många personer utan bostad spenderar mycket tid ombord på Göteborgs spårvagnar och möter ofta våra spårvagnsförare. Därför har vi tagit fram informationsmaterial om vad Stadsmissionen gör som de medarbetare som möter människor utan bostad kan sprida.

I Göteborg lever drygt 3 100 människor i hemlöshet. Cirka 500 av dem är barn.

 

Människan bakom uniformen

MBU är ett projekt inom Göteborgs Stad som startade 2010 för att ungdomar ska lära känna de som arbetar inom uniformsyrken i Göteborg. Projektet har ett program som löper över hela året då ungdomar bland annat gör platsbesök, minglar med uniformspersonal och vi genomför också övning med simulerad olycka där räddningstjänsten, polisen, Göteborgs Spårvägar, med flera, samverkar. Under 2022 hade vi exempelvis fyra platsbesök i våra verksamheter samt två övningar av olycka.

Julklappsvagnen

Varje år i december åker Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn runt i Göteborg för att ta emot gåvor som stöttar barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. Sedan 2015 har Stadsmissionen återupplivat ett 100 år gammalt initiativ om att åka runt i Göteborg med museivagnen Ringlinien. Även 2022 var initiativet uppskattat och många julklappar samlades in.

 

West Pride

Göteborgs Spårvägar är sedan 2022 officiell partner till West Pride och när pridetåget gick i juni deltog ett flertal av våra medarbetare klädda i regnbågsfärgerna. Engagemanget bygger på att Göteborgs Spårvägar ställer sig bakom de mänskliga rättigheterna och alla människors lika värde oavsett könsidentitet eller läggning.