Hoppa till huvudinnehåll
Lotta Engberg

Lotta Engberg får kulturpriset 2021

Hon heter egentligen Anne Charlotte och är född 5 mars 1963 i Överkalix i Norrbotten. Men för hela Sverige är hon ”Lotta” med sitt varma, folkkära, musikaliska sätt. Som programledare och musiker lyser hennes humor och värme verkligen igenom. Nu får hon sitt namn på en spårvagn som kommer att rulla i Göteborg.

Lotta har varit igång live i över trettio års tid på enormt många varierande scener och tv program. Hon har varit dansbands musiker och deltagit i melodifestivalen flera gånger även som programledare. Listan är gedigen, men för oss göteborgare ligger Lotta på Liseberg och Bingolotto varmt om hjärtat där hon underhållit oss med stor glädje.

Hon har målmedvetet motarbetat exempelvis rasism och engagerat sig för olika hjälpprojekt under åren. Hon förstår sig på människor på ett alldeles speciellt vis där alla känner sig välkomna i gemenskapen.

Som kulturinslag finns Lotta på ett svenskt eget frimärke och nu på en av våra nya fina spårvagnar av modell M33.

Från och med fredag 20 maj så kommer en spårvagn att bära hennes namn.

Pressträff och fototillfälle med Lotta Engberg.
Tid: 13:30 fredag 20 maj
Plats: Vagnhallen Rantorget (Ingång vid Preem), Rantorget 4.
Anmälan till marknadschef Mikael Skoglund, mikael.skoglund@sparvagen.goteborg.se
Mobil: 0765-33 37 75

Det finns möjlighet för media att åka med från Rantorget till Drottningtorget i en spårvagn som körs dit av Lotta Engberg.

Prisutdelning
Tid: 16:00 fredag 20 maj
Plats: Drottningtorget, Göteborg
Ingen anmälan

Kontakt
Mikael Skoglund
Marknadschef
Göteborgs Spårvägar
mikael.skoglund@sparvagen.goteborg.se
Mobil: 0765-33 37 75

Varje år utser Göteborgs Spårvägar, tillsammans med Göteborgs Stad Kulturnämnd, en känd göteborgsprofil till årets Kulturpristagare. Kulturpristagaren får 10 000 kronor och en skulptur skapad av formgivaren Carl-Johan Skogh. Vinnaren får också namnge en spårvagn och sin biografi uppsatt i vagnen.

Listan över tidigare kulturpristagare finns på
goteborgssparvagar.se/kul-tur/kulturpriset/sparvagnsnamn/

Publicerad