Hoppa till huvudinnehåll
Mikkey Dee står vid en spårvagn och pekar på den

VIDEO: Se när Mikkey Dee fick kulturpriset

Det var många som ville se när Mikkey Dee tog emot kulturpriset för 2020 och fick sitt namn på spårvagn nummer 491, den första av nya modellen M33 att döpas.
– De säger att det är svårt att bli profet i sin egen hemstad, men så är det verkligen inte i Göteborg. Varje gång vi spelar här är publiken fantastisk! Det är en stor ära att få kulturpriset, det väger riktigt tungt i min karriär, sa Mikkey Dee till publiken på Drottningtorget efter att han tagit emot priset.

En som sedan länge är ett fan till Mikkey Dee är Göteborgs Spårvägars vd Hans Nilsson.
– Jag är riktigt glad att just Mikkey får kulturpriset och speciellt att han blir den första att sätta namn på en av våra nya M33, säger Hans.

Bra fart på vagnen
Innan prisutdelningen fick Mikkey Dee äran att köra sin ”egen” spårvagn från Vagnhallen i Gårda till Drottningtorget.
– Om man skulle likna vagnen med en hårdrockslåt får det bli ”Rock You Like a Hurricane”. Det är riktigt bra fart på min spårvagn, sa Mikkey och skrattade.

”Jag talar högt och spelar hårt”, har varit ett motto i Mikkey Dees liv.
Vi göteborgare känner en enorm stolthet att vi har en världsartist av denna rang i vår stad. I över 40 år har Mikkey lirat med en fantastisk inlevelse i några av världens mest kända band. Han utför en sann kulturgärning och är en inspiration för unga musiker, skriver juryn i sin motivering.

Mikkey Dee står vid en spårvagn och pekar på den

Publicerad

Kontakt

  • Mikael Skoglund
  • Avdelningschef Marknad och produkt
  • E-post
  • Telefon