Hoppa till huvudinnehåll

VIDEO: Se när Lotta Engberg får Kulturpriset

Det var många som ville se när Lotta Engberg tog emot kulturpriset för 2021 och fick sitt namn på spårvagn nummer 492, den andra av nya modellen M33 att döpas.
– Jag är så vansinnigt glad! Jag fick reda på detta i december och jag tänkte att är det sant? Är det möjligt?, Så tänkte jag tillbaka på den Pajala-flicka jag är från början att jag får flytta hit, bo i det fantastiska Göteborg och dessutom få rulla som spårvagn! Det är mäktigt och jättefint! sa Lotta Engberg till publiken på Drottningtorget efter att hon tagit emot priset.

Bra fart på vagnen
Innan prisutdelningen fick Lotta Engberg äran att köra sin ”egen” spårvagn från Vagnhallen Rantorget (via Liseberg så klart) till Drottningtorget. Innan hon skulle ut och köra spårvagn i göteborgstrafiken fick hon övningsköra inne på Göteborgs Spårvägars område, en övningskörning hon var nöjd med
– Det känns jättebra att köra spårvagn, men det är ett annat tänk. Det är ju inte som att köra bil, förklarar Lotta.
Lottas instruktör kommenterade att han märkte att hon hade en fallenhet för att framföra tunga fordon. Det kan också bero på att Lotta har körkort för både lastbil och buss.

Publicerad

Kontakt