Hoppa till huvudinnehåll
En manlig och en kvinnlig spårvagnförare i ljusblå skjortor framför en spårvagn.

Uppladdningen har börjat med sikte på guld i Frankfurt

I september är det dags för Spårvagns EM i Frankfurt och även i år skickar Göteborgs Spårvägar ett guldtörstande lag bestående av Eric Lindblad och Caroline Holmgren som nu kommit igång med träningen. 
Till sitt stöd har de coacherna Daniel Hellström, Sandra Kullander och även spårvagnsföraren Emelie Hallman som tog hem en silvermedalj i Spårvagns EM förra året. 
-Det är många svåra moment på EM, framför allt dörrstoppet som vi övar på idag. Det roligaste från EM förra året var att jag lyckades ta maxpoäng, 500, just på det momentet när det väl gällde i Rumänien, säger Emelie.

Tränar på allt som kan tänkas komma
Eric och Caroline har nu hunnit träna ett par gånger och börjar komma på både taktik och teknik för att sätta de olika momenten. 
-Det här är inte bara något vi gör för att det är roligt, det är på allvar. Vi siktar på guld! Vi tränar på alla moment som kan tänkas komma för det är först på fredagskvällen innan tävlingsdagen som alla lag får reda på vilka sex moment som kommer ingå. Ett av de svårare momenten är när de fäster en liten skål med vatten på utsidan av vagnens nos och så ska man köra utan att vattnet spills ut. Den är klurig!

Nu tar EM-teamet uppehåll för att klämma in lite semester innan det blir hårdträning i augusti inför avfärden mot Tyskland och guldet.

Publicerad

Kontakt