Hoppa till huvudinnehåll
Jessica Andersson. Driftplanerare på avdelningen Trafikledning och information

Trafikledningen slår sig ner i förarhytten

Trafikledare och driftplanerare på avdelningen TLI (Trafikledning och Information) har utöver sina ordinarie arbetsuppgifter ett krav att de ska köra spårvagn minst 50 timmar per år för att bibehålla sin förståelse för trafiksituationen i staden och vår verksamhet ute i spåren. 

– Att förstå den verksamhet man leder är en av nycklarna till framgång. Det säger Fredrik Lilja, enhetschef på TLI.

TLIs medarbetare ger sig ut på spåret

TLI har inför 2024 fattat beslut om att samtliga medarbetare kopplade till särskild trafikledning skall köra spårvagn minst 50 timmar om året. Tidigare år så har samtliga medarbetare som inte nått upp till 50 timmar ersatt den tiden med så kallad TRI-körning (Trafiksäkerhetsinstruktion), som utförts tillsammans med instruktör. 

Genom att få ut samtliga resurser i trafiken får vi inte bara en bättre förståelse, vi sparar också mycket pengar och resurser då vi spar instruktörstimmar som behövs till nya förare, samt fordon som kan nyttjas effektivare. TRI-körningar kommer genomföras under 2024, där en repetition på modell M33 ingår. 
– Det är ju 2023 års körning som är grundande för detta års TRI-körningar, men till 2025 hoppas vi slippa genomföra detta, avslutar Fredrik.

https://dreambroker.com/channel/8ge7sp6z/82ogofgx

Publicerad

Kontakt