Hoppa till huvudinnehåll
Spårvagnar i vagnhallen i Majorna

Takreparationer i Vagnhallen Majorna startar

Nu startar arbetet med att säkra taket inför vintern så att drift, underhåll och trafiksättning av spårvagnstrafiken fortsatt kan fungera utan störningar.

Åtgärder av rötskadorna i vagnhallens tak kommer att ske i olika faser. Förstärkande stämp kommer att monteras i den äldre delen av anläggningen för att säkerställa att säkerheten upprättshålls för verksamheten i hallen samt att taket håller för snö under vintern.

– Det är en komplex utmaning att utföra byggnadsarbete samtidigt som trafiksättningen av halva Göteborgs spårvagnstrafik måste fungera, säger Pia Paulusson, teknikchef på Göteborgs Spårvägar. Därför har vi lagt mycket tid på att hitta en trygg lösning, så att verksamheten kan drivas i en säker arbetsmiljö med största möjliga tillgång till hallen och med minsta möjliga påverkan på närområdet.

Byggnadsarbetet kommer att ske under dagtid i vagnhallen. Drift- och underhållsverksamheten för spårvagnarna sker sedan enligt normal planering under kväll och natt.

Reparationer av framförallt takstolar kommer att inledas till våren 2016.

Bakgrund

I april upptäcktes rötskador i taket i vagnhallen Majorna. Det är framförallt takstolar som har varit inklädda med gips som är skadade. För att upprätthålla säkerheten och verksamheten monterades stämp inuti och utanför hallen som säkrar taket fram till vintern.

Göteborgs Spårvägar hyr lokalerna av fastighetskontoret. Fastighetsnämnden äger byggnaden och marken i området. Göteborgs Spårvägar och fastighetskontoret arbetar gemensamt med handlingsplanen för åtgärd av skadorna. Vagnhallen Majorna har en avgörande betydelse för den dagliga spårvagnstrafiken i Göteborg då ungefär hälften av trafiken sätts ut härifrån.

Publicerad

Kontakt