Hoppa till huvudinnehåll
10 glada spårvagnsförare i mörkblå byxor och grå cardigans uppradade i en lunchmatsal.

Samira och Robert kommer representera Göteborgs Spårvägar i EM i Frankfurt i september

-Wow, ni måste skämta med mig – gick jag vidare till EM?! sa en glad och överraskad Samira Music när Göteborgs Spårvägars EM-kommitté ringde henne på telefon för att meddela segern. Robert Johnsson skrämde kanske en och annan gymbesökare med sitt glädjeskrik när han fick veta att han får chans att representera Göteborg igen på EM.

Förra året tog Robert hem silvermedaljen tillsammans med Emelie Hallman i Spårvagns-EM i Oradea i Rumänien. I år äger EM rum i tyska Frankfurt den 14 september och Göteborgs Spårvägar tänker göra allt för att köra hem guldet till västkusten!

Hård konkurrens om EM-platserna
Det var 10 taggade och skickliga spårvagnsförare, uppdelade i fem par, som gjorde upp om EM platserna i snöstormen på Rantorget i tisdags eftermiddag. Fem precisionsmoment som innebar olika stopp och backningar skulle göras på tid längs en bana. Bäst och snabbast av alla tio förare var Samira Music som landade på 1000 poäng. Hon tog alla med häpnad när hon med backade spårvagnen och stannade enbart en centimeter från stoppkonen.

Tvåa i uttagningen, och därmed reserver, blev laget bestående av Eric Lindblad och Caroline Holmgren som slutade enbart 100 poäng efter Samira och Robert.

En blond, mörkklädd kvinna bakom en stillastående spårvagn som står över en poängbräda.
10 glada spårvagnsförare i mörkblå byxor och grå koftor uppradade i en matsal.

Publicerad

Kontakt