Hoppa till huvudinnehåll
Johanna Hector Lund och Stefan Olinder skakar hand

Ny ordförande i Göteborgs Spårvägars styrelse

Göteborgs Spårvägars styrelse är politiskt tillsatt och valresultatet i höstas ledde till förändringar i Göteborgs styre. Det påverkar sammansättningen av vår bolagsstyrelse och på bolagsstämman torsdagen den 9 mars valdes Johanna Hector Lund (S) till ny styrelseordförande för Göteborgs Spårvägar. Johanna Hector Lund efterträder Stefan Olinder (M) som nu istället är vice ordförande. Flera ledamöter byttes också ut.

Avgående styrelseordförande Stefan Olinder (M) tycker att det är en smula vemodigt att lämna över ordförandeklubban efter drygt fem år.  
– Men jag är ju kvar som vice ordförande så jag släpper inte GS helt. Han tycker att mycket har förändrats till det bättre, både på GS och med själva styrelsens arbete, under den tid han har suttit vid rodret.
– Vi i styrelsen fördjupar oss mer i verksamheten nu än någonsin tidigare. Och jag vågar påstå att GS bolagsstyrelse är så mycket bättre pålästa om bolagets verksamhet och utmaningar än vad bolagsstyrelser brukar vara. 

En av nykomlingarna är Urban Junevik (V), som går in som ersättare i styrelsen. Han tycker att det ska bli ett spännande uppdrag. Frågor som ligger honom särskilt varmt om hjärtat är arbetsmiljö och lönefrågor. 
– En attraktiv arbetsmiljö är viktigt för att locka till sig nya medarbetare, tycker han.

Vikten av att vara en attraktiv arbetsplats är något som vår nya styrelseordförande Johanna Hector Lund vill lyfta.  
– Employer branding och att alla ska känna stolthet över att jobba på Göteborgs Spårvägar, det är något som jag vill arbeta ännu mer med nu i rollen som styrelseordförande, säger hon. Johanna har varit med i styrelsen i fem år innan hon nu blir ordförande och hon tycker att det har skett stora förändringar i rätt riktning under den tiden. 
– Digitaliseringen har ökat, arbetssätten är mer effektiva och inte minst ledarskapet har förändrats positivt. Vi har helt enkelt satt spårvagnen i rullning!

Publicerad

Kontakt