Hoppa till huvudinnehåll
Bussterminal

Ny linje och fler turer – mer busstrafik för Göteborgs Spårvägar

Inför 2015 gör Västtrafik en rejäl satsning på ökad trafik vilket för Göteborgs Spårvägar innebär en utökning av busstrafiken i Göteborg. Turtätheten för stombusslinje 16X ökas och för linjerna 17 och 60 ökar turtätheten både under dag- och högtrafik.

– Vi är glada för Västtrafiks beställning men framför allt innebär det här ett mycket bättre resande för våra resenärer, säger Bernt-Erik Johansson affärsenhetschef för Göteborgs Spårvägars busstrafik.

När Trafikverket, vid årsskiftet, startar arbetet med en ny Marieholmsförbindelse går det inte att trafikera sträckan mellan Nils Ericson Terminalen och Gamlestadstorget via Gullbergsvass som linje 519 kör i dag. Istället skapas två linjer, där Göteborgs Spårvägar kör den nya linjen 59 som trafikerar sträckan Vassgatan – Nils Ericson Terminalen.

– Utbyggnaden av kollektivtrafiken kommer att pågå i många år och påverkar självklart människor möjlighet att resa. Det känns därför bra att Göteborgs Spårvägar är med och bidrar till att förenkla resandet för resenärerna mitt i allt som sker, säger Bernt-Erik Johansson.

Trafikstart för ändringarna är i augusti 2015, förutom för linje 59 som startar i december 2014.

Publicerad