Hoppa till huvudinnehåll
Bild på blåbuss som står parkerad på ett torg

Nu är elbussarna på gång till linje 59, 60 och 62

Dan Paulström, affärsområdeschef GS Buss är nöjd med de nya bussarna.
– Vi är glada att kunna erbjuda moderna och bekväma bussar för våra resenärer. Vi tror att både passagerare och boende nära linjerna kommer att upptäcka att elbussarna är mycket tystare än tidigare modeller. Samtidigt får våra förare en bättre arbetsmiljö, säger Dan.

Den 2 oktober lämnades den första elbussen över från Volvo till GS Buss under en ceremoni på Gustaf Adolfs torg.

Bara eldrivet innan 2030

Västtrafiks mål är att all stadstrafik i Västsverige ska vara eldriven innan år 2030. I år börjar totalt 60 elbussar att rulla på flera orter runt om i regionen och under 2020 kommer ytterligare cirka 170 stycken i trafik. Västtrafik blir då störst i Sverige på elbussar.
– Nu tar vi nästa steg mot en buller- och utsläppsfri stadstrafik. Västtrafik storsatsar på att elektrifiera stadstrafiken och nu står Göteborg på tur. Jag är övertygade om att de här elbussarna kommer göra stor skillnad i många göteborgares vardag, säger Peter Hermansson (M), styrelseordförande i Västtrafik.
Satsningen bygger på viktiga erfarenheter från test- och demoarenan ElectriCity där elbussar körs sedan tidigare på linje 16 och 55.

Fakta elbussarna i Göteborg:

Bussarna är byggda av Volvo Bussar och modellen heter 7900e. De helt eldrivna bussarna kommer att levereras successivt under hösten och köra på linjerna 59, 60 och 62. De laddas med grön el i depå och vid ändhållplatser. Bussarna har mer utrymmen för rullstolar och barnvagnar än dagens bussar.

Publicerad