Hoppa till huvudinnehåll
Spårvagn i stadstrafik

Nils-Gunnar Ernstson har utsetts till tillförordnad vd i Göteborgs Spårvägar och Hugo Lepik blir vice vd

Styrelsen i Göteborgs Spårvägar AB har idag utsett Nils-Gunnar Ernstson till tillförordnad vd i Göteborgs Spårvägar AB från den 1 september 2018. Styrelsen har även utsett Hugo Lepik till vice vd i Göteborgs Spårvägar AB från den 31 maj 2018. Som tidigare meddelats lämnar nuvarande vd Lars-Börje Björfjäll sin befattning den 30 juni 2018.

Nils-Gunnar Ernstson är 70 år och bosatt i Göteborg och har under lång tid arbetat inom Göteborgs Stad. Senast som tf förvaltningsdirektör och processledare inom förvaltningen Arbetsmarknad och vuxenutbildning och som tf vd på Renova. Dessförinnan var Nils-Gunnar Ernstson förbundsdirektör för Göteborgsregionen, GR, under sex år och tidigare hälso- och sjukvårdschef inom Storgöteborg. Han är även styrelseledamot i Göteborg Wind Orchestra.

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare arbeta vidare med den inriktning som styrelse och ledning har lagt fast och jag hoppas kunna bidra med bred ledarerfarenhet och kontakter som jag har från tidigare uppdrag, säger Nils-Gunnar Ernstson.

Hugo Lepik är 63 år och började sin tjänst i Göteborgs Spårvägar den 21 maj 2018 och kommer närmast från trafikkontoret i Göteborgs Stad, där han har arbetat som avtalsansvarig och projektledare för spårvagnstrafiken i Göteborg. Under åren 2008 – 2013 arbetade Hugo Lepik på Västtrafik, bland annat som affärsområdeschef för Göteborgs stadstrafik och som chef för bolagets kommunkontakter. Dessförinnan arbetade Hugo på Göteborgs Spårvägar i närmare 30 år, bland annat som affärsområdeschef för spårvagn och chef för trafikledning.

– Vi har flera stora utmaningar framför oss, framförallt handlar det om att fullfölja den förändringsresa som Göteborgs Spårvägar har startat och att implementera den fullt ut. Vi har också utmaningen att fördubbla kollektivtrafikresandet fram till 2035, säger Hugo Lepik.

Hugo Lepik kommer även att vara tillförordnad vd under perioden 1 juli – 31 augusti 2018.

Publicerad