Lyckad träff med nyfikna ungdomar

Lyckad träff med nyfikna ungdomar

Tillsammans med en grupp myndigheter så deltar vi på Göteborgs Spårvägar i ett projekt som heter “Människan bakom uniformen” (MBU).
Samverkan och glädje är ledord för MBU, som leds av Göteborgs Stad.

Igår höll vi en MBU-träff och den 26 oktober håller vi ytterligare en. Under en träff så har vi en presentation som följs av frågestund. Vi bjuder på godis, roligt rollspel och avslutar med höjdpunkten – när ungdomarna får testa att köra vagn.

Projektet går ut på att låta ungdomar få träffa personal från olika uniformsyrken så som polisen, räddningstjänsten, ambulanspersonal men även personal från exempelvis vaktbolag och inom kollektivtrafiken. Syftet med mötet är att ungdomarna i en tidig ålder ska få prata och skapa en relation med personal i uniform och förhoppningsvis kanske också få ett intresse för yrket. Det är för att öka ungdomarnas delaktighet och skapa bra möten med de som arbetar inom samhällsstödjande yrken, vilket också kan bidra till minskad kriminalitet. Ungdomarna som deltar gör det på frivillig basis och dem har efteråt möjlighet att bli ambassadörer för MBU. Målgruppen är ungdomar i åldern 15-20 år. Mer om projektet går att läsa på Göteborgs Stads hemsida.

Vi tackar varmt för gårdagen och ser fram emot nästa vecka!