Hoppa till huvudinnehåll
Linda Rudenvall i glasögon och en beige kavaj

Linda Rudenwall blir tillförordnad vd för Göteborgs Spårvägar

Styrelsen för Göteborgs Spårvägar har utsett Linda Rudenwall till tillförordnad vd när nuvarande vd, Hans Nilsson, slutar den 18 augusti. Linda Rudenwall är idag avdelningschef för Ekonomi och upphandling på Göteborgs Spårvägar. Rekryteringen av Hans Nilssons efterträdare pågår.

Johanna Hector Lund, styrelseordförande för Göteborgs Spårvägar, är nöjd med styrelsens beslut att ge Linda Rudenwall uppdraget att leda bolaget som tillförordnad vd tills en ny ordinarie vd är på plats.
 – Jag har stort förtroende för Linda och tror att hon genom sitt ledarskap kommer att kunna tillföra både stabilitet och struktur. Samtidigt har hon förmågan att fortsätta driva den utvecklingsresa vi som organisation vi som bolag befinner oss på.

Linda Rudenwall har varit avdelningschef för Ekonomi och upphandling på Göteborgs Spårvagnar sedan 2021. Tidigare var hon ekonomichef på Herrljunga och Vårgårda kommuner. Hon har också varit ekonomichef och verksamhetschef på Studieförbundet vuxenskolan.
 – Jag tackar vår styrelse för förtroendet och kommer under perioden att fortsätta att driva bolagets utvecklingsfrågor framåt. Ett spännande och viktigt uppdrag som jag med glädje och energi tar mig an, säger Linda Rudenwall.

Hans Nilsson, som har varit vd för Göteborgs Spårvägar sedan 2019, har sagt upp sig för att börja som vd för ett kollektivtrafikföretag i Saudiarabien.

Rekryteringen av ny vd är i full gång.
– För närvarande pågår arbetet för fullt med att ta fram en kravprofil för ny vd och planen är just nu att annons för tjänsten ska gå ut i början av juli, säger Johanna Hector Lund.

Publicerad

Kontakt