Hoppa till huvudinnehåll
Spårvagnar i stadstrafik

Lars-Börje Björfjäll lämnar Göteborgs Spårvägar

Efter drygt 13 år som VD för Göteborgs Spårvägar AB och sedermera koncernen Göteborgs Spårvägar har Lars-Börje Björfjäll beslutat att lämna sin befattning i början av juli 2018.

– Det har varit fantastiskt roliga och minst sagt innehållsrika år sedan jag började här i november 2004. Tillsammans med mina medarbetare har jag varit med om såväl tråkiga händelser och beslut som stora utmaningar och lysande framgångar. Visst känns det vemodigt att sluta, det måste jag tillstå. Inte minst när jag tänker på alla de oerhört kompetenta och lojala medarbetare som finns på Göteborgs Spårvägar, säger Lars-Börje Björfjäll.

– Nu står vi i ett läge där Göteborgs Spårvägar har en organisation på plats anpassad för framtiden. Våra resenärer ger oss höga betyg och vi når bra ekonomiska resultat. Vi har åtskilliga år kvar på avtal inom vår bussverksamhet och tre nya avtal från och med i år inom kollektivtrafiknära tjänster. I spårvagnsverksamheten har vi renoverat alla M31:or och efter skiljedomen för M32:orna åtgärdas vagnarna och allt fler kommer ut i trafik. Vi har också upphandlat Göteborgs nya spårvagn M33 och tillverkningen startar inom kort för en första leverans våren 2019, fortsätter Lars-Börje Björfjäll.

– Nästa utmaning för Göteborgs Spårvägar blir det nya spårvagnsavtalet från 2020 som kan innebära stora förändringar och då känns det rätt att stiga av och låta en ny kraft komma in på plan för ett nytt och annorlunda uppdrag än det jag har haft, avslutar Lars-Börje Björfjäll.

– Jag har självklart respekt för Lars-Börjes ställningstagande att lämna bolaget, med tanke på att han under drygt 13 års tid har stått i spetsen för Göteborgs Spårvägar, säger Endrick Schubert, styrelseordförande i Göteborgs Spårvägar.

– Lars-Börje Björfjäll har under alla dessa år målmedvetet lett verksamheten med fast och varsam hand och utvecklat bolaget till Sveriges bästa kollektivtrafikföretag. Det är många som har skäl att tacka Lars-Börje Björfjäll – medarbetare, styrelse, kommunledning och våra 125 miljoner resenärer, avslutar Endrick Schubert.

För ytterligare information kontakta:
Endrick Schubert, styrelseordförande, Göteborgs Spårvägar AB, telefon 070-761 10 32
Lars-Börje Björfjäll, vd, Göteborgs Spårvägar AB, telefon 070-780 91 10
Annette Johansson, kommunikationschef, Göteborgs Spårvägar AB, telefon 031-732 11 47, epost annette.johansson@sparvagen.goteborg.se

Publicerad