Hoppa till huvudinnehåll
Rött skåp fylld med tamponger och bindor

“It’s about bloody time”

Vi är glada över att numera kunna erbjuda våra medarbetare mensskydd genom företaget RedLocker. Det finns nu röda skåp med tamponger och bindor uppsatta på fyra av våra fastigheter, något som kommer att ge våra kvinnliga medarbetare en trygghet under arbetsdagen.

Bland FN:s många hållbarhetsmål så är tillgång till mensskydd relevant under mål 3 och 5:

Mål 3 Hälsa och välbefinnande – God hälsa och hygien är grundläggande förutsättningar för människors möjlighet att nå sin fulla potential och bidra till samhällets utveckling. Det är en mänsklig rättighet att ha rätt till god hygien när man har mens.

Mål 5 Jämställdhet – Innebär att alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Att arbeta för ökad jämställdhet är att verka för att alla människor ska kunna klara av sin vardag och leva sina liv utan att kön begränsar.

Som huvudpartner till Göteborgs Stadsmission så vill vi passa på att tipsa om att du som berörs av tanken av att inte ha råd att köpa mensskydd kan bli mensfadder genom Stadsmissionen. För 70 kronor i månaden kan du se till att en ung person i Göteborg får råd med det som borde vara en självklarhet. Läs mer på mensfadder.se

Publicerad

Kontakt