Hoppa till huvudinnehåll
fyra glada män och en kvinna på rad i en blå lokal.

Göteborgs Spårvägar samlades för att inviga Ringödepån

Det blev många skratt och glada miner när avdelningen Fordon och driftsäkring bjöd in bolagets medarbetare för invigning av etapp 2 av Ringgödepån under tisdagen den 4 juni.

Det firades med mingel, tårta och en guidad rundtur av verkstadshallen och drifthallen som depån består av. Fordon och driftsäkring fick nycklarna till depån från Västfastigheter och Skanska den 1 mars 2024 och har sedan dess arbetat intensivt för att etablera sin verksamhet. När tisdagens tårtkalas var bortdukat gick man in i den sista etableringsfasen i drifthallen.
-Ikväll klockan 18:32 rullar den första vagnen in från trafiken som vi kommer göra den dagliga översynen på inne i den nya drifthallen. Nu har vi två veckor på oss att testköra våra arbetsflöden och installationer innan det blir skarpt läge för inkörning och utkörning när vi övergår till sommartidtabell, sa Jonas Hedström, verkstadschef i drifthallen. 

Rundtur från ena hallen till nästa
Efter välkomnande i verkstadshallens matsal fick medarbetarna en rundtur som avslutades i drifthallens matsal där det bjöds på kaffe och jordgubbstårta. Göteborgs Spårvägars vd Linda Rudenwall passade på att tacka alla medarbetare som varit med på ett eller annat sätt i depåns utveckling från utrednings start 2009 till dagens invigning. 
-Ringödepån är jätteviktig för vår framtid. Den är en grundförutsättning för att vi ska kunna ta emot och underhålla de nya spårvagnarna M33 och M34 och leverera mer trafik till göteborgarna. Ringön är också viktig för våra medarbetare och visar framtidens moderna arbetsplats på Göteborgs Spårvägar. 

Publicerad

Kontakt