Hoppa till huvudinnehåll
Spårvagn av modell M32 i stadstrafik

Första M32:an tillbaka i trafik efter rostrevision och upprustning

I måndags rullade vagn 458 ut i trafik igen efter att ha varit på rostrevision och upprustning i Tjeckien. Vagnen kom tillbaka i maj, därefter har vi gjort egna kontroller, provkört vagnen samt fått nya tillstånd på plats. Under sommaren har ytterligare tre vagnar i serien M32 kommit tillbaka efter revision och om en vecka är det dags för vagn 405 att komma tillbaka i trafik.

Revisionsprogrammet av M32:orna som äger rum i Ostrava, Tjeckien, startade under hösten 2016. I programmet ingår rostrevision av underrede samt uppgraderat rostskydd av ramverk, yttre omlackering, uppfräschning av interiör och förstärkning av olika plåtar. I de 40 vagnar som levererades i första omgången byts även golvet inuti vagnen och i förarhytten ökar utrymmet, då de byggs om till ett burspråk liknande det som vagn 441 – 465 har.

Arbetet i Tjeckien tar cirka tre månader per vagn och före hemresan testkörs vagnarna i Ostrava. Hemresan sker enligt ett rullande schema, där en vagn kommer tillbaka till Göteborg var tredje vecka och en ny skickas iväg i retur med samma lastbilstransport.

Samtliga M32:or ska vara klara 2020 och då har även de första vagnarna 401 – 404, som levererades utan ramp utrustats med automatiska handikappramper.

Publicerad