Hoppa till huvudinnehåll
Passagerar stiger på en spårvagn

En vecka med fokus på trafiksäkerhet

Mellan 7–12 mars kommer Göteborgs Spårvägar ha trafiksäkerhetsvecka för medarbetare i trafiken och på våra depåer och verkstäder. Under veckan deltar vår vd Hans Nilsson och trafiksäkerhetschef Daniel Frost i dagliga aktiviteter med olika inbjudna gäster runt om i verksamheten för att prata trafiksäkerhet med medarbetarna.

-Säkerhet är ett av Göteborgs Spårvägars kärnvärden och det ska genomsyra allt vi gör och framförallt i trafiken eftersom vi varje dag kör cirka 40 000 kilometer i en stad med en allt mer intensiv trafikmiljö. Vårt arbete med trafiksäkerhet utvecklas löpande och under 2022 kommer vi bland annat få ett nytt händelse- och rapporteringssystem som kommer underlätta och förbättra arbetet ytterligare, berättar Daniel Frost, trafiksäkerhetschef.

En tyst minut

Veckan avslutas lördagen den 12 mars i samband med att vi hedrar offren och deras anhöriga på 30-årsdagen av olyckan på Vasaplatsen som är den enskilt värsta olyckan i Göteborgs Spårvägars historia. Tillsammans kommer vi hålla en tyst minut 09:17 och våra spårvagnar kommer att stå stilla runt om i staden.

Publicerad

Kontakt