Hoppa till huvudinnehåll
Gruppbild med olika spårvagns förare

Emelie och Robert kommer representera Göteborg i Spårvagns EM

På ett soligt Rantorget gjorde åtta spårvagnsförare upp om de åtråvärda EM platserna under tisdagen. Uttagningen bestod av sex precisionsmoment som skulle genomföras på snabbast tid. Förarna Emelie Hallman och Robert Johnsson lyckades snabbast och med bäst teknisk precision ta sig igenom alla momenten och kommer få representera Göteborgs Spårvägar i Spårvagns EM som äger rum 1–4 juni i Oradea i Rumänien. Förarna Mourad Baaziz och Daniella Åkerfeldt kom på andra plats vilket gör dem till reserver.

-Alla deltagare har varit så duktiga och engagerade! De visar upp en imponerande kunskapsnivå och vinnaranda som jag hoppas kommer göra att vi får med oss guldet hem till Göteborg, säger Eva-Lena Laplaine, gruppchef på Trafikpersonal och service som organiserat uttagningen.

Efter pandemiuppehåll ser Göteborgs Spårvägar fram emot att få skicka representanter till European Tramdriver Championship igen som i år avgörs i Rumänien. Robert Johnsson var med och tävlade 2019 i Bryssel där laget slutade på en 15:e plats. Emelie ställer upp för första gången. Under våren kommer Emelie, Robert, Mourad och Daniela få träna och få stöttning av coach Daniel Hellström på de olika momenten som ingår i EM så att de är väl förberedda i juni.

Publicerad

Kontakt