Hoppa till huvudinnehåll
Regina och Ola tillsammans med sin lagledare Linus Adonis

EM-laget på plats för lördagens tävlingar

Spårvagns-EM i Berlin har startat och lördagen den 23 april mellan kl 10.00 – 17.00 körs tävlingarna som kan följas via webbsändningar, se länken nedan. Regina Hansson och Ola Sandberg som tävlar för Göteborgs Spårvägar ser fram emot starten imorgon, då 27 lag från 17 olika länder möts.

Grenarna i tävlingen avslöjas inte förrän tävlingarna startar. Regina och Ola har tillsammans med sin lagledare Linus Adonis  sett tillbaka på tidigare års tävlingar för att förbereda sig.

­- Vi tror på precisionskörning, avståndsbedömning, hastighetsanpassning, manöverprov med mjuka start och stopp och kanske spårvagnsbowling, som de körde förra året, säger Regina Hansson. ­ – Ja, spårvagnsbowlingen har vi sett på film och det ser väldigt kul ut, så jag hoppas på det, säger Ola Sandberg.

Lagledaren Linus Adonis, instruktör och spårvagnsförare, tror att laget har bra möjligheter i tävlingen:

­- I Göteborg har vi ett gammalt spårvagnsnät som slingrar sig igenom staden. Det ställer höga krav på oss förare som ska ha koll på många saker samtidigt.

­- En annan fördel är att vi är vana vid att köra flera olika vagnstyper som beter sig väldigt olika. Det gör förhoppningsvis att vi snabbt lär oss hur vagnen vi ska tävla med fungerar, säger Ola Sandberg, som även har erfarenhet av att köra buss.

Fakta

Spårvagns-EM samlar förare och andra medarbetare från spårvagnsstäder runt om i Europa och arrangerades första gången i Dresden 2012. I Berlin deltar 27 lag från 17 nationer. Syftet är att profilera spårvagnstrafiken tillsammans med en mötesplats för erfarenhetsutbyte och utveckling.

Tävlingarna kommer att sändas via webblänk på lördag på Spårvagns-EMs egen webbplats.

Du kan läsa mer om tävlingarna här.

Du kan även följa Spårvagns-EM på facebook.

Publicerad

Kontakt