Hoppa till huvudinnehåll
Verkstadschef Miroslav Grgic under MBU-träff

Det var både skratt och allvar på årets första MBU-träff

I onsdags hämtades ett gäng förväntansfulla ungdomar upp av våra medarbetare. Det var en kväll med härlig jargong och skratt som blandades med allvar. När de anlänt på Rantorget fick ungdomarna en genomgång som gav dem en bättre inblick i vad vi gör på GS, hur farligt det är med stenkastning, grön laser och koppelåkning samt varför förare inte alltid hinner vänta när en resenär kommer springandes mot vagnen.

Efter genomgången så fick de bekanta sig med förarhytten och sedan delta i ett rollspel där de fick agera förare/trafikledare och hantera trafiksituationer, inspirerande av verkliga händelser. 

Träffen är en del av initiativet Människan bakom uniformen, som drivs av Göteborgs Stad.

Ungdomarnas utvärdering efter den sista träffen

Här är några kommentarer från utvärderingen:

“Göteborgs spårvägar var ett minne, alla va så trevliga och snälla. Rollspel var så kul och jag var chockad hur det gick till i början”

“Det var skitkul med rollspel och man lärde sig att det inte är ett enkelt jobb”

“Mitt favorittillfälle, det var så roligt. Älskar att jag fick köra spårvagn och rollspel. Det var verkligen en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma”

Är du intresserad av att fortsätta som ambassadör för MBU? Varför?

“Ja, eftersom jag vill hjälpa andra ungdomar att förstå att räddningstjänst, ambulansen och polis är där för att hjälpa oss och kunna mer saker som hjälper oss”

“Ja. Det har varit så kul att komma varje onsdag. Jag har sååå mycket stress för plugg att jag sällan kan slappna av och inte övertänka. MBU var en av få tider då jag faktiskt inte kände mig stressad. Plus att det är bra för CV. Plus att det har varit så kul att jag inte vill sluta komma”

“Är det där ens en fråga 🙂 ja absolut, för att jag tycker att det passar mig. Jag tycker att MBU är något viktigt för samhället. Jag vill verkligen vara med och delta att förändra världen. ❤️”

“JAAAAA!!”

Publicerad

Kontakt