Hoppa till huvudinnehåll
Anna Severin och Carina Tallberg på Göteborgs Spårvägars affärsenhet Teknik tar emot priset för Årets Förbättring 2014

De fick pris för Årets Förbättring

Anna Severin och Carina Tallberg på Göteborgs Spårvägars affärsenhet Teknik, har fått ta emot priset för Årets Förbättring 2014. Tillsammans med sina 40 servicearbetare jobbar de efter ett nytt arbetssätt för att se till att våra vagnar hålls rena och fräscha.

Hallå-där Anna Severin – stort grattis!

–   Tack! Det känns jätteroligt att vi som jobbar i det dolda med något som är så viktigt för våra resenärer – nämligen att vagnarna är snygga och rena – får den här utmärkelsen!

Berätta – vad är det ni har blivit prisade för?

–   Vi har tagit fram ett nytt arbetssätt för servicearbetarna som städar våra vagnar. Tidigare har en person fått ansvar för att städa en hel vagn, nu jobbar vi i team. Ett tidigare ganska statiskt arbete har blivit roligare och mer omväxlande. Teamet får tillsammans med förmannen lägga upp en struktur för hur arbetet ska fördelas mellan vem som t ex kör och vem som sopar eller gör rent förarplatser.

Vad har det nya arbetssättet betytt för de som jobbar med städningen?

–   Det har blivit roligare att jobba när man gör det tillsammans. Våra medarbetare har även blivit mer delaktiga och är med och bestämmer om t ex vilket städmaterial som ska köpas in och vem som städar vad på vagnen. Jag tror också att fler går till jobbet även om de har ont i en axel eller är stela i ryggen eftersom man vet att kollegorna kan ta det tunga städet i några dagar tills man känner sig bättre. Och under tiden tar man själv den fysiskt lättare körtjänsten.

Märker resenärerna någon skillnad?

–   Det roliga är att för första gången på väldigt länge får vi höga siffror i Västtrafiks kundnöjdhetsmätning. Man tycker att det är snyggt och rent i vagnarna och det har vi inte fått lika höga betyg på tidigare. Såja, jag skulle våga påstå att våra resenärer märker skillnad.

Har du själv städat på en spårvagn?

–   Ja, när jag började här i mars gick jag med och städade under en vecka. Och det är ett betydligt tyngre jobb än man kanske tror. Så, en stor eloge till våra 40 medarbetare på Rantorget , Majorna och i Slottskogen som gör det här så bra varje dag!

Publicerad

Kontakt