Hoppa till huvudinnehåll
Regina Hansson och Ola Sandberg håller upp skylt med texten

Budapest vann Spårvagns-EM och nöjda göteborgsförare slutade på 13:e plats

– En stor utmaning, men framförallt en fantastisk upplevelse och många möjligheter till erfarenhetsutbyte, säger Regina Hansson och Ola Sandberg som på lördagen slutade på en 13:e plats i Spårvagns-EM i Berlin.

Budapest vann mästerskapet totalt, där 27 lag från 17 länder tävlade i grenar som snabba stopp, distanser, exakta stopp, skjuta stillastående vagn framför sig och spårvagnsbowling.

Hur var det att tävla i spårvagnskörning?

– Det var riktigt kul. Och en utmaning! Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra förrän dagen innan tävlingen. Och när vi väl visste vad vi skulle göra var det ont om tid att öva. Momentet där vi skulle skjuta en stillastående vagn framför oss fick vi öva en gång. De andra momenten övade vi inte alls, men vi fick provköra den vagnen på stan i cirka 10 minuter.

Vilket moment var svårast i tävlingen?

– Det var när vi skulle stanna före ett hinder. Vi fick ha handen på körhandtaget tills vi passerade en skylt 10 meter före punkten vi skulle stanna. Därefter fick vi inte justera bromsen mer. Där misslyckades vi båda två.

Tävlingen kördes först i två omgångar, där förarna delade på momenten. Göteborgslaget hade den bästa tiden efter första omgången och låg då på delad åttonde plats. Efter andra omgången avslutades tävlingen med en final i spårvagnsbowling, dit de åtta bästa lagen kvalificerade sig, men dit räckte inte resultatet.

Är ni nöjda med resultatet?

– Nja…. Men med tanke på att det här var första gången vi var med i tävlingen och inte hade testat tidigare, så gick det ju ändå väldigt bra. Vi slog flera av lagen som varit med i både ett och två år. Det var dessutom väldigt jämnt i klungan vi hamnade i. Självklart hade det varit kul att få vara med i den sista bowlingturneringen som bara de åtta bästa lagen tävlade i.

Vad tar ni med från tävlingen?

– Vi tar med oss massor! Vi kände oss trygga med att hantera vagnarna, där har vi en bra erfarenhet från Göteborg och det var nyttigt att ha övat många precisionsstopp hemma. Vi har också många idéer om hur vi ska slipa till vår strategi och träning inför kommande mästerskap.

Mer information om tävlingarna finns på Tram-EMs webbplats.

Publicerad