Hoppa till huvudinnehåll
Spårvagnsförarna Annika Gunnarsson och Drazen Komljenovic.

Årets tävlande till spårvagns-EM utsedda

I maj hålls Spårvagns-EM i Stuttgart i Tyskland. Nu står det klart vilka som ska representera Sveriges spårvagnshuvudstad Göteborg och Göteborgs Spårvägar i den prestigefyllda tävlingen.

Under en snöig och kall måndag hölls uttagningen inför Spårvagns-EM vid Eketrägatan på Hisingen. 60 spårvagnsförare hade anmält sitt intresse och tio förare gick vidare till den slutliga uttagningen där de fick ta sig igenom olika moment i hopp om att ta sig hela vägen till Tyskland.

Heldag med tävlingsmoment

Flera tävlingsmoment stod på schemat. Bland annat precisionsinbromsning, komma upp i 20 kilometer i timmen utan att titta på fartmätaren och ställa en kon så nära spåret som möjligt utan att spårvagnen fällde den. Efter några timmars tävlande stod det till slut klart att årets tävlande som ska representera Göteborgs Spårvägar i EM i maj blir spårvagnsförarna Annika Gunnarsson och Drazen Komljenovic.

För Annika och Drazen gäller nu att samarbeta i alla moment. Och hålla nerverna i styr på tävlingsdagen.
– Motståndet kommer att bli hårt. Men det kommer att bli ofantligt kul och en erfarenhet. Jag ser verkligen fram emot det! säger Annika.

Drazen låter som en rutinerad elitidrottare när han konstaterar:

– Det handlar om att förbereda sig både psykiskt och fysiskt. Jag ska ge allt jag kan!

Nästa Stuttgart!

Årets upplaga av Spårvagns-EM hålls den 5 maj i Stuttgart i Tyskland. Det blir tredje gången som Göteborgs Spårvägar deltar i tävlingen. Förra året slutade Göteborg på 15:e plats och 2016 blev resultatet 13:e plats.

Lycka till Annika och Drazen!

Publicerad