Hoppa till huvudinnehåll
Bärgning Rantorget

Förberedelserna med vagn 601 fortsätter

I den väl upplysta uppställningshallen på depå Rantorget pågår idag en bärgningsövning av vagn 601. Med 12 extra meter, fler hjul och några ton extra vikt så ser processen lite annorlunda ut än med de andra vagnsmodellerna vi har i trafik.

Med på plats finns personal från Göteborgs Spårvägar, leverantörer från Alstom, brandkåren och bärgningsbilen som vanligtvis används på stan.

Glenn Berntsson, underhållstekniker på Spårvägen, är med på plats. Han är reparatör i grunden och har i uppgift att vidareutbilda våra bärgningsledare som arbetar i skiften.

-Alstom har återställt vagnen med luckor och liknande så idag lyfter vi den tillsammans med bärgningsbilen för att säkerställa att vi har den kunskap vi behöver ifall att det skulle hända på riktigt ute på stan. Vi behöver tänka lite annorlunda eftersom det är en ny vagnsmodell som är både längre och tyngre än tidigare vagnar. Men allt har gått bra under övningen, säger Glenn.

Det här är bara en av många övningar, inspektioner, tester och genomgångar som behöver ske innan vagnen går ut i trafik i december.

Publicerad

Kontakt