8507455866_288ca7d6af_k

Det senaste inom trafiken

All trafikinformation rörande dig som reser med kollektivtrafiken i Göteborg samordnas av Västtrafik. Informationen bygger på ett nära samarbete mellan Västtrafik, Göteborgs Stad trafikkontoret, Trafikverket och de olika kollektivtrafikoperatörerna i Göteborgsområdet – där vi på Göteborgs Spårvägar är en av aktörerna.

På den här sidan har vi samlat övergripande information om din resa, priser, tider, hållplatser och trafikstörningar, samt länkat till sidor där du kan läsa mer.

Att resa

Information om hur kortläsaren fungerar, vilka resevillkor som finns och hur du med rullstol bäst kommer på vagnen finns samlad på Västtrafiks webb.

På Nils Ericsson Terminalen finns det en bemannad station med informatörer som kan besvara dina frågor. Vid förändringar i trafiken, eller i samband med större evenemang i staden, finns det även informatörer vid de hållplatser som påverkas. Dessutom har våra förare bra koll på linjenätet och destinationer. De hjälper dig gärna med dina frågor.

Priser

Priset för en resa i Göteborg kostar från 26 kronor enkel väg. För dig som åker sällan finns det möjlighet att köpa lösa biljetter, både via sms och webb samt via försäljningsställen och på spårvagnarna. Åker du buss kan du inte köpa biljett ombord. Är du en person som vill åka fritt i en månads tid eller debitera företagsresor finns det andra passande biljettalternativ.

Här hittar du mer information om de olika biljettalternativen Priserna fastställs av Västra Götalandsregionen. I egenskap av kollektivtrafikmyndighet är det också de som bestämmer hur kollektivtrafiken ska fungera.

Tider

För att hinna med din vagn eller komma i tid till din slutdestination kan du ta hjälp av tidtabeller eller Reseplaneraren (en webbaserad kollektivtrafikguide som i realtid föreslår resväg baserat på minst antal byten och kortast restid).

Hållplatser

Våra buss- och spårvagnslinjer trafikerar större delen av Göteborg. För att hitta just din hållplats eller kolla tidtabellerna använder du Reseplaneraren på Västtrafiks webbplats.

När det gäller namngivning av hållplatser är det Kulturförvaltningen via enheten “Namnberedningen” som tar beslut om vad spårvagns- och busshållplatserna i Göteborg ska heta.

Trafikstörningar

Vägarbeten, evenemang och händelser i trafiken gör att vi ibland måste köra andra vägar eller riskerar att bli sena. Vid ett stopp i spårvagnstrafiken hanterar vår trafikledning eventuella omdirigeringar, indragningar av turer eller andra förändringar vi behöver göra för att få trafiken att rulla igen.

Via olika tekniska hjälpmedel har vår trafikledning en bra överblick av trafiken och kan därför agera snabbt när något händer. Målet är självklart att du som resenär ska påverkas så lite som möjligt.

Västtrafik, Evenemangstrafik och Trafiken.nu informerar om samtliga förändringar i trafiken.