“Varje dag är olik den andra”

Göteborgs Spårvägar söker nya spårvagnsförare som ska sätta Göteborg i rörelse. Hos oss hjälper du göteborgarna i vardagen, ser årstiderna skifta och är med och utvecklar staden. Anita Frost har jobbat som spårvagnsförare på Göteborgs Spårvägar i tolv år. Som spårvagnsförare får man köra alla möjliga linjer, men det finns en linje som Anita gillar lite mer än alla andra.

– Linje 1! Jag har bott vid Östra Sjukhuset och gillar området kring Härlanda väldigt mycket. Det är en bra och snabb linje som är lagom lång att köra.

Hur är det att jobba som spårvagnsförare?
– Det är väldigt socialt, man träffar många personer och det händer saker hela tiden. Varje dag är olik den andra.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är självständigt och man har mycket ansvar. Det är skönt att vara själv på jobbet och göra sitt jobb. Man tar inte med sig jobbet hem.

Vad får dig att fortsätta arbeta som spårvagnsförare?
– Den trygga anställningen och att jag gillar jobbet.

Vad tycker du krävs för att bli en bra förare?
– Man måste ha mycket tålamod och ett inre lugn. Man måste kunna ta beslut och avgöra situationer, då är det viktigt att man är lugn och inte har bråttom. Det är mycket säkerhetstänk, så man behöver vara ansvarsfull. Ett lugn och ett leende hjälper i alla lägen.

Blir du intresserad av att söka till spårvagnsförare? Klicka här så kommer du vidare till annonsen. Passa även på att läsa intervjuerna med våra andra spårvagnsförare Nataniel och Marco som berättar mer om yrket.