Terminalvärden Victoria: “Du får lära dig mycket om Göteborg”

Göteborgs Spårvägar söker nya medarbetare som ska sätta Göteborg i rörelse. Hos oss hjälper du göteborgarna i vardagen och är med och utvecklar staden. Victoria Petersson jobbar som terminalvärd och hjälper resenärer att ta sig dit de ska.

Vad gör en terminalvärd?
– Vi hjälper resenärer att hitta rätt på Nils Ericsson-terminalen och Åkareplatsen. Vi hjälper också till vid tågincheckningar, när människor behöver ledsagning, informerar vid omdirigering och finns behjälpliga för alla möjliga frågor från resenärer. Som terminalvärd får man många frågor från turister, om tips på sevärdheter och hur man enklast tar sig till olika ställen. Vi jobbar mycket med mobilen, där har vi reseplaneraren som kan hjälpa oss att hitta den bästa resvägen.

Hur är det att jobba som terminalvärd?
– Det är jätteroligt! Ett givande jobb med bra kollegor där vi möter glada och trevliga resenärer.

Vad tycker du krävs för att bli en bra terminalvärd?
Att man har en social förmåga och bryr sig om människor! Man behöver också ha ett lugn för att kunna hantera situationerna som kommer upp. Ibland kommer det missnöjda resenärer som är irriterade eftersom linjerna inte går som vanligt, då får man behålla lugnet och förklara varför. Man måste definitivt vara intresserad av service. Sen är det ett plus om man är intresserad av Göteborg i sin helhet.

Vad får dig att fortsätta arbeta på Göteborgs Spårvägar?
Det är ett jätteroligt och givande jobb! Vi möter glada och trevliga resenärer varje dag. Jag trivs i gemenskapen med väldigt bra kollegor, det är det viktigaste. Sen är jag lite nördig och gillar transportmedel, typ tåg, buss och spårvagnar. Man får utvecklas och lära sig nya saker hela tiden. På mitt jobb är ingen dag den andra lik.

Blir du intresserad av att söka till terminalvärd? Klicka här så ser du vilka tjänster som är lediga just nu.