9614614180_c2d3785c9a_h

Med resenären i fokus

London har röda dubbeldäckare, San Francisco har öppna kabelspårvagnar, Bangkok har tuc tucs och Venedig har gondoler. Göteborg i sin tur är en stad full av blå-vita spårvagnar och blå bussar. Ingen annanstans i Sverige finns lika många spårvagnar som i Göteborg. Inte ens i Stockholm och Norrköping tillsammans. Vår verksamhet är en del av stadens varumärke och våra spårvagnar är något som gör Göteborg unikt.

Varje år görs över 145 miljoner resor ombord på våra bussar och spårvagnar. Det motsvarar nästan 440 000 resor varje dag. Året om. Tålmodigt arbetar vi tillsammans för att ge dig som resenär en trygg och säker resa till jobbet, skolan och fritiden.

Men det är väl ingen konst att köra spårvagn eller buss? Det är ju bara att följa spåret och vägen tänker du. För att trafiken ska rulla krävs det, utöver förare, även anläggningsarbetare, trafikvärdar, växeloperatörer, spolbilsförare, trafikplanerare, reparatörer, mekaniker, plåtslagare, administratörer, ingenjörer, elektriker och trafikledare för att nämna några. Alla har de en plats hos oss.

Göteborgs Spårvägar har funnits och varit en del av Göteborg i över 130 år. Det ger oss lång erfarenhet av och stor kunskap om kollektivtrafiken i Göteborg. Vi är också ett av de större kommunala bolagen, med 1 400 anställda, och levererar kollektivtrafiktjänster inom tre områden: Busstrafik, Spårvagnstrafik och något som vi kallar Trafikantservice. Trafikantservice levererar de tjänster som behövs i och omkring kollektivtrafiken. Hittegods, hållplatsservice, stationsvärdar, skylttillverkning, trafikledning, och uppdaterad information på Nils Ericsson Terminalen till exempel.

Våra kontor och depåer finns på flera ställen i staden men vårt huvudkontor ligger i Gårda. Tillförordnad VD för Göteborgs Spårvägar är Nils-Gunnar Ernstson.