Miriam Bryant tog emot Kulturpriset och gav namn åt sin spårvagn

Miriam Bryant tog emot Kulturpriset och gav namn åt sin spårvagn

Sångerskan Miriam Bryant körde själv sin spårvagn till prisceremonin vid Vagnhallen i Gårda för att ta emot Kulturpriset. Göteborg Wind Orchestra mötte upp med specialarrangemang av Miriams musik.

Göteborgs Spårvägars kulturpris tilldelades för första gången två pristagare i år. I augusti fick Lena B Nilsson ta emot priset och nu är var det dags för Göteborgsdottern Miriam Bryant.

Anders Källström (M), andre vice ordförande i Göteborgs Spårvägars styrelse och en av jurymedlemmarna, överlämnade priset och läste upp juryns motivering för Miriam och publiken.

För att hon på scener runt om i landet sjunger om villkorslös kärlek, dramatiska uppbrott och krossade förhoppningar. Där hon med sin stora och starka göteborgska röst ger oss popeufori som inte lämnar någon oberörd.

Göteborgs självutnämnda förlorade dotter är ett folkkärt scenproffs som dominerar topplistor och har fått en självklar plats i det svenska musikarvet. Välkommen hem och till din alldeles egna spårvagn i 031, Miriam Bryant!

Miriam Bryant var glad och stolt över att sätta sitt namn på en av Göteborgs starkaste symboler. Efter prisceremonin passade hon på att köra en extra tur med spårvagnen i Göteborg.

Om Kulturpriset

Varje år utser Göteborgs Spårvägar, tillsammans med Göteborgs Stads Kulturnämnd, en känd göteborgsprofil till årets Kulturpristagare. Förutom sitt namn på en spårvagn får Kulturpristagaren 10 000 kronor och en skulptur skapad av formgivaren Carl-Johan Skogh. Vinnaren får också sin biografi uppsatt i vagnen. Läs mer här.

Se hela listan över alla pristagare här.

 

Hämta bilder här – klicka höger musknapp och ”Spara mål som”