HR-chef med fokus på ledarskaps- och organisationsutveckling till Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar står inför en omstrukturering av koncernen. Detta kommer att prägla arbetet framåt och en större del av 2019. För HR innebär det att vara ett viktigt strategiskt verktyg för att lyckas med en ansvarsfull omstrukturering då personalen är den prioriterade intressenten.

Är du intresserad av ett spännande uppdrag i en utvecklande framtidsbransch? Utmanas du av att arbeta i en förändringsintensiv miljö med organisationsutveckling? Vill du vara med och bidra till våra chefers och medarbetares utveckling? Har du erfarenhet av förändringsledning och processutveckling?
Då kan det vara dig vi söker!

Som HR-chef hos oss ingår du i koncernledningen och du kommer bland annat att:
* Leda, utveckla och följa upp HR-arbetet i koncernen
* Vara ett kvalificerat och aktivt HR-stöd i verksamhetsutvecklingen och kontinuerligt driva HR-frågor ur ett affärsperspektiv
* Etablera och utveckla förtroendefulla relationer och samverkan med fackliga organisationer
* Förhandla med fackliga organisationer och sluta lokala kollektivavtal
* Utforma processer, verktyg och ramverk som stöd för koncernens chefer inom HR-området
* Ansvara för att kommunicera HR-relaterade frågor
* Ansvara för vår kompetensförsörjningsplan
* Ansvara för att lagar, avtal och förordningar, policys, anvisningar och instruktioner bevakas, tolkas, distribueras och följs upp
* Medverka i planering, ledning och uppföljning av koncernen i sin helhet
* Medverka i Göteborgs Stad och Stadshus AB och hålla dig uppdaterad i stadens budget, processer, arbetsrätt m.m.

Utöver detta har du personalansvar, resultatansvar och verksamhetsansvar för HR-avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för HR-frågor och som är driven, utvecklingsinriktad och affärsmässig. Du är en erfaren ledare som under flera år har arbetat strategiskt med HR-frågor i en större, komplex organisation.

Du har en akademisk examen inom HR-området och flerårig erfarenhet som HR-chef. Du behöver ha en gedigen förhandlingsvana och goda kunskaper inom arbetsrätt. Det är även meriterande om du har chefserfarenhet både från privat och offentlig sektor.

Du är flexibel i arbetet med att anpassa HR-frågorna till verksamhetsmålen. Det förväntas av dig att du är initiativrik och proaktiv och föreslår förändringar inom verksamhetsområdet. Du är en engagerad och tydlig ledare med ett kommunikativt ledarskap. Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer, såväl gentemot chefer som fackliga organisationer. Du drivs av förändring och har ett positivt tankesätt. Då du som HR-chef är en viktig kulturbärare, är det också viktigt att du kan stå för våra värderingar: kundfokus, samarbete och engagemang.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Enlig överenskommelse.

Ansökan

  • Ansök senast: 2018-11-08
  • Referensnummer: A819309
  • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk

Lön

Anställning

  • Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Nils-Gunnar Erntson
tf VD
031-732 11 02

Hem

Dela platsannons

  • Kopiera sidans adress