Bussförare sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

Vill du sitta på första parkett och se Göteborg vakna, somna och skifta årstider? Vill du vara med och sätta Göteborg i rörelse? Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag där vi tar ansvar för och respekterar våra resenärer, varandra som kollegor och miljön. Som bussförare hjälper du många människor varje dag att ta sig dit de ska. Genom att köra mjukt och smidigt ser du till att resenärerna trivs och känner sig trygga på resan. En bussförare har ett stort ansvar för både buss och resenärer, vilket kräver gott omdöme och ett lugnt förhållningssätt. Du möter utmaningar varje dag då du får hantera en mängd olika trafiksituationer, alltid med säkerheten och kunden i fokus. Du kan ta egna beslut och initiativ när akuta situationer uppstår men visar också ödmjukhet inför dina medtrafikanter och resenärer.
Då våra bussar rullar i stort sett dygnet runt, 365 dagar om året, behöver du vara flexibel och kunna arbeta oregelbundna arbetstider. Som bussförare bidrar du till ett fungerade samhälle och hos Göteborgs Spårvägar får du möjlighet att vara med och utveckla kollektivtrafiken i Göteborg.
Tillsammans med Västtrafik tar vi steget att elektrifiera trafiken på linje 59, 60 och 62 med elbussar under hösten 2019. Elbussar innebär lägre buller, minskade utsläpp och en bättre luftkvalitet, vilket innebär en förbättring för boende längs linjen, resenärer och inte minst för våra förare. Lämna in din ansökan och var med från början.

Våra ledord – Kundfokus, Samarbete och Engagemang – är utgångspunkten för allt vi gör.

Villkor:
o Skiftgång; morgon/eftermiddag/natt delade pass/helg enligt tjänstgöringsschema.
o Lön enligt kollektivavtal
o Uniformsplikt
o Betald internutbildning

Kvalifikationer

o Svenskt körkort med lägst behörighet D
o Yrkeskompetensbevis
o Dokumenterad arbetslivserfarenhet
o God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av servicebranschen

För anställning krävs Godkänd hälsoundersökning enligt TSFS 2013:2 samt godkänt drogtest.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald och ser gärna kvinnliga sökande.

Vi söker förare för fast anställning som kan arbeta heltid 100% eller deltid på 75% alt. 50% schema

Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med din ansökan.
Göteborgs Spårvägar använder sig av webbaserade urvalstest i rekryteringsprocessen, dessa skickas ut via e-post, var därför extra observant på din e-post då det är så vi kontaktar dig.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan

  • Ansök senast: 2018-10-31
  • Referensnummer: A816746
  • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk

Lön

Anställning

  • Antal annonserade arbetstillfällen: 20

Kontakt

Kontaktperson
Annika Zachs
Gruppchef
031-732 12 70

Facklig företrädare
Kommunal Väst Spårvägen Trafik-Teknik
031-732 13 90

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se

Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.

Hem

Dela platsannons

  • Kopiera sidans adress