Avdelningschef Banteknik sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

Banteknik är ett affärsområde inom Göteborgs Spårvägar, med över 100 års erfarenhet av bananläggningar. Banteknik projekterar, besiktigar, mäter, bereder, och utför löpande drift/underhåll och större underhålls- och nybyggnadsprojekt inom spår-, signal-, växel-, och kontaktledningsteknik inom spårvägsanläggningen i Göteborg.

Vi söker en driven och affärsmässig avdelningschef till Banteknik. Är du intresserad av ett spännande uppdrag i en utvecklande framtidsbransch? Har du chefserfarenhet från bygg/anläggning och har arbetat med förändringsarbete och processutveckling? Då kan det vara dig vi söker!

Som avdelningschef på Banteknik är ditt uppdrag att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten. Uppdraget innebär också att säkerställa utveckling av medarbetarskap, ledarskap, kultur och processer i syfte att åstadkomma högsta möjliga kvalitet till lägsta möjliga kostnad. Banteknik genomför drift av spårvägsbanan (såväl det allmänna nätet som GS egen bana) samt upphandlade underhållsarbeten i spårvägs- och järnvägsanläggningar. Banteknik omfattar spår-, el- och mätning, projektering samt administration och har ett hundratal anställda.

I rollen som avdelningschef har du fullt kund-, personal-, resultat-, miljö- och verksamhetsansvar för din avdelning.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha en god förmåga att leda och styra, och engagera och motivera dina medarbetare. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa förtroende och samarbeta med såväl kunder som andra enheter inom Göteborgs Spårvägar. Du har en god förståelse för hur anläggningsprojekt genomförs, är affärsmässig samt en god förståelse för hur verksamhetsutveckling genomförs. Du kan överblicka helhet, kvalitet och ekonomi och är resultatorienterad med kundfokus.

Avdelningschefen får sitt uppdrag ifrån- och rapporterar till Affärsområdeschef Banteknik.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning med inriktning mot byggsektorn eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
• Flerårig chefserfarenhet inom bygg/anläggning på motsvarande nivå
• Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och processarbete
• God kunskap om ekonomi och budgetarbete
• Stor vana vid att hantera IT- och affärssystem
• God förmåga att se och förstå konsekvenser av fattade beslut

Meriterande
• Erfarenhet av offentligt styrd verksamhet
Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan

  • Ansök senast: 2017-12-31
  • Referensnummer: A737047
  • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk

Lön

Anställning

  • Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Victor Kutschera
Affärsområdeschef Banteknik
031-732 79 52

Facklig företrädare
Miroslav Lakobrija
Facklig företrädare Vision
031-732 10 12

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se

Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.

Dela platsannons

  • Kopiera sidans adress