Andreas på Hållplatsservice: ”Du bör vara praktiskt lagd”

Göteborgs Spårvägar söker nya medarbetare som ska sätta Göteborg i rörelse. Hos oss hjälper du göteborgarna i vardagen och är med och utvecklar staden. Andreas Carlsson jobbar på hållplatsservice som håller rent på hållplatser, sätter upp information och reparerar hållplatskurer.

Vad gör ni på hållplatsservice?
– Vi gör en tillsyn varje dag där vi utgår från rutter och ser om allt står rätt till och om allt är helt och rent. Första rutten åker man själv och om man upptäcker något som inte står rätt till så gör man en felanmälan. Då åker man ut igen med en kollega. Oftast är det glaskross, då sätter vi in nya rutor. Men ibland åker man också ut och sanerar klotter, håller rent, tömmer sopor eller sätter upp ny info i kurerna. 

Hur är det att jobba på hållplatsservice?
Det är roligt och varierande med olika typer av arbetsuppgifter. Allt från att reparera hållplatser till att vara ute och möta olika typer av människor, både glada och sura. Jag trivs jättebra! Man bör vara praktiskt lag, det är ett ganska tungt arbete där man jobbar med kroppen. Så man behöver lite fysisk förmåga. 

Vad får dig att fortsätta arbeta på Göteborgs Spårvägar?
Jag har bra kollegor och gott samarbete med gruppchefen. Dessutom har vi bra förmåner.

Blir du intresserad av att söka till hållplatsservice? Klicka här så ser du vilka tjänster som är lediga just nu.